6. Ljetni kamp tehnike – Beli Manastir 2011

Ulaganje u obrazovanje najbolja je investicija za budućnost. Prepoznalo је to 40 učenika i deset nastavnika (mentora) koji su ljetni raspust započeli radno stječući nova znanja i vještine u 6. ljetnom kampu tehnike – Beli Manastir, 2011., koji je Zajednica tehničke kulture Grada Belog Manastira, u suradnji s osnovnim i srednjim školama Baranje te udrugama tehničke kulture, organizirala od 17, do 19. lipnja 2011.g. u Веlоm Manastiru pod visokim pokroviteljstvom Grada Belog Manastira.

Ljetni kamp tehnike ’11 svečano је otvoren 17. lipnja 2011., а svečanosti su nazočili brojni uzvanici. Gradonačelnik Grada Be1og Manastira , gosp. Ivan Doboš, najsrdačnije је pozdravio sve nazočne, te čestitao svima koji su došli naučiti nešto novo, što su izabrali i došli u ovaj ljetni kamp tehnike jer su shvatili da znanje vrijedi i da uvijek treba stjecati nova znanja.

Program 6. ljetnog kampa tehnike 2011. u cijelosti se održao u prostoru Etno sela Hotela PATRIA u Веlоm Manastiru. Polaznicima je na raspolaganju bilo 7 radionica (svaka s 5-6 polaznika) u kojima su usvajali nova saznanja iz fotografije, filma (videa), prometne kulture, robotike, multimedije, zrakoplovnog i raketnog modelarstva te radiogoniometrije. Uz 40 učenika osnovnih i srednjih škola Baranje, pozvanih temeljem odabira, uspješnost u 2011, godini, u programu projekta sudjelovala je i jedna učenica susjedne nam ZTК Valpovo te 9 nastavnika (profesora) osnovnih i srednjih škola, odnosno stručnih suradnika. Ukupno 60 sudionika.

 

U predahu između radionica sudionici projekta imali su prigodu pratiti specijalizirana predavanja o:
– minsko-eksplozivnim sredstvima
– о gašenju požara
te posjetili Autoškolu Globetrotter u Веlom Manastiru kao i
Ženski odbojkaški klub Baranja.
U večernjim satima korisnicima projekta organizator је osigurao dopunsku zabavu, i to;
– projekcija cjelovečernjeg filma
– roštiljada
U ljetnom kampu tehnike ’11. u Belom Manastiru sudjelovalo je 15 što predavača, što mentora, što stručnih suradnika, a organizaciju su vodili: čelnik kampa Srećko Ivković, tehnički voditelj projekta Deže Kučera (tajnik
Zajednice) , voditeljica projekta Sonja Veseli (predsjednica ZTK Grada Belog Manastira).
Svečano zatvaranje 6. ljetnog kampa tehnike održano је 19. lipnja, točno u 12,00 sati u krugu Etno sela,
Gospođa Sonja Veseli uručila је sudionicima projekta
zahvalnice za sudjelovanje.
6. ljetni kamp tehnike ’11. sponzorski su potpomogli Croatia osiguranje, a potporu su pružili Hrvatska zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije, Hrvatski fotosavez, Hrvatski filmski savez, Centar za kulturu Grada Belog Manastira, Autoškola Globetrotter Beli Manastir,
PU Osječko-baranjska, DVD Beli Manastir i ŽOK Baranja.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.