In memoriam

In memoriam

 

Oskar Keller

( 1939. – 2017. )

 

 

Nenadano je, 23. lipnja 2017. godine, u Belom Manastiru preminuo Oskar Keller, prof. naš dugogodišnji član Skupštine i član Upravnog odbora Zajednice, ispred Društva inženjera i tehničara „Baranja“ Beli Manastir.

Školovao se u Belom Manastiru a potom stiče zvanje dipl. ing. strojarstva u Beogradu. Po povratku u Baranju radi u struci na Belju u Tvornici opreme i strojeva Kneževo, te se odlučuje za prosvjetu i predaje novim naraštajima strojarstvo pri Prvoj srednjoj školi u Belom Manastiru – školska radionica Remont.

U svom bogatom opusu ostavio je neizbrisiv trag i kao prosvjetni djelatnik i kao zaljubljenik u tehničku kulturu i tehniku uopće.

Niti umirovljenje nije ga usporavalo u njegovom radu i entuzijazmu – već pripremljeno predavanje za ovogodišnji Ljetni kamp tehnike , nažalost, nije održao jer nas je nakon višegodišnje borbe napustio.

Za svoj rad dobitnik je brojnih nagrada i priznanja sa razine gradske i županijske tehnike.

 

Smrću Oskara Kellera Zajednica tehničke kulture grada Belog Manastira izgubila je dugogodišnjeg prijatelja i suradnika, čiji će trag zauvijek ostati upisan i prepoznatljiv u brojnim aktivnostima kojima se bavio.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.