15.LJETNI KAMP TEHNIKE 2021.

    Zajednica tehničke kulture grada Belog Manastira, unatoč brojnim problemima koji su prethodili realizaciji projekta, uspješno je privela kraju programske sadržaje 15. Ljetnog kampa tehnike. Realizaciju Kampa, kao i svih 14 prije, financijski je potpomogao Grad Beli Manastir, kao generalni pokrovitelj. Nastavno, imali smo značajnu potporu Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije, Školske knjige Zagreb,…

Projekt, s malim ali značajnim jubilejom, realiziran je u godini kada obilježavamo 75. obljetnicu Hrvatske zajednice tehničke kulture. Realizaciju programskih sadržaja projekta, koji u sebi zbog financija, sadržava (13.) Mikro-Škola medijske kulture, proveli su u djelo mentori iz članica Zajednice:

  • CTK Čeminac,
  • DPTK Beli Manastir,
  • Foto-kino klub „Baranja-film“ Beli Manastir,
  • Udruga inovatora Baranje,
  • Te filmski autori Videokluba „Mursa“ Osijek.

     Tri fenomenalna dana od 25.—27. lipnja 2021. ispunila su slobodno vrijeme zainteresiranim učenicima osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta iz osnovnih škola „Dr. Franjo Tuđman“ Beli Manastir, Šećerana, Jagodnjak, Darda, Zmajevac, Čeminac, te Prve i Druge srednje škole Beli Manastir.

     Kreativne radionice modelarstva, zrakoplovnog modelarstva, robotike, 3d printanja i dizajniranja, orijentacije i komunikacije, izrade nakita, digitalne fotografije, filma, omogućili su polaznicima nove spoznaje, kreativno stvaralaštvo, druženje,…

     Koristimo mogućnost zahvaliti se svima koji su na bilo koji način omogućili realizaciju ovog projekta – mentorima, stručnim suradnicima, učenicima, … roditeljima koji su nam podarili povjerenje i dopustili da im djeca provedu tri zanimljiva dana ovog ljeta u objektima Hotela PATRIA u Belom Manastiru.

15.LJETNI KAMP TEHNIKE
OTVARANJE KAMPA DOGRADONAČELNICE GRADA BELOG MANASTIRA
ETNO SELO HOTELA PATRIA
RADIONICA OBRADE DRVETA
OBRADA DRVETA LASEROM
RADIONICA 3D PRINTANJA
ROBOTIKA
ROBOTIKA
RADIONICA ORIJENTACIJE I KOMUNIKACIJE
RADIONICA IZRADE RUČNOG NAKITA
RADIONICA RAKETNOG I ZRAKOPLOVNOG MODELARSTVA
RADIONICA ROBOTIKE
RADIONICA 3D PRINTANJA I DIZAJNIRANJA