16.LJETNI KAMP TEHNIKE

Zajednica tehničke kulture grada Belog Manastira, zajedno sa svojim članicama – udrugama tehničke kulture, pod visokim pokroviteljstvom Grada Belog Manastira, po 16. put je organizator tradicionalnog ljetnog kampa za mlade tehničare, te za one koji će tek biti – za učenike osnovnoškolskog i srednjoškolskog  uzrasta (od 11. do 18. godina) s prostora Baranje. Ovogodišnji kamp s gotovo 40 sudionika iz sedam osnovnih škola („Dr. Franjo Tuđman“ Beli Manastir, „Matija Gubec“ Čeminac, Draž, Jagodnjak, Popovac, Šećerana, „Voros Marta“ Zmajevac), te Prve srednje škole Beli Manastir, radilo je desetak mentora, predavača iz pojedinih područja tehnike u vremenu od 24. do 26. lipnja 2022. godine. Smještaj i prehrana, kao i realizacija programskih sadržaja po radionicama održani su u Hostelu Pelmonostor u Belom Manastiru.

Održane su slijedeće radionice:

* 24. mikro-škola medijske kulture

     *Radionica digitalne fotografije – Željka Martinović

     *Radionica za dokumentarni film – Sahide Kučera, Aleksandar Muharemović

     *Radionica za animirani film – Sahide Kučera, Nataša Dorić

*Radionica modelarstva – obrada drveta – Danijel Akerman

*Radionica zrakoplovnog modelarstva – Marijana Kuna

*Radionica za programiranje – Olivera Stojaković

*Radionica robotike (napredna) – Tibor Boni

*Radionica orijentacije i radio-komunikacije – Anela Pejić, Ivan Capan

*Radionica prometne kulture – Manda Kiš

Polaznici radionica, osim cjelodnevnog programa edukacije, imali su i slobodnog vremena za druženje, razmjenu iskustava i zabavu. Raduje nas da postupno i druge lokalne zajednice s prostora Baranje prepoznaju naše zalaganje za promicanje tehničke kulture među mladima i na prostoru Baranje, te i financijski podupiru realizaciju ovog hvalevrijednog projekta.

Svečano i radno otvorenje ovogodišnjeg Kampa, nakon uvodnih riječi predsjednika Zajednice gosp. Ivana Doboš te tajnika Zajednice gosp. Deže Kučere, okupljene mlade tehničare i njihove mentore pozdravio je i otvorio, gosp. Goran Hes – zamjenik gradonačelnika Grada Belog Manastira.