1.Proljetna škola tehnike 2019.

Zajednica tehničke kulture Grada Belog Manastira organizirala je od 24.04.2019. do 26.4.2019., po prvi puta Proljetnu škola tehnike, kao pilot projekt koji je na tri dana okupio djecu iz skoro svih baranjskih osnovnih i srednjih škola. 
Rad učenika odvijao se kroz tri radionice: radionicu fotografije (s osnovnom temom izrade fotomonografije Belog Manastira), početne radionice robotike, te napredne radionice robotike za starije učenike. Ove godine sudjelovalo je 20 učenika. 
Zanimljivost ove Proljetne škole tehnike je da su se učenici tri dana zajedno sa svojim mentorima družili uz rad i puno toga naučiti, ali i postali samostalniji jer su u prostoru održavanja (Mađarske kuća i hostela) imali smještaj sa spavanjem i hranu, a osim radionica bilo im je organizirano različitih zabavnih sadržaja i natjecanja u vremenu kada se radionice nisu održavale. 
Većini djeci ovo je bilo prvo odvajanje od kuće i roditelja, a ovdje su bili pod nadzorom mentora (učitelja) i za tri dana sve je proteklo u najboljem redu. Fotografije učenika bit će predstavljene u monografiji i na izložbi koja će biti predstavljena povodom Dana grada u studenome 2019. godine.