14. LJETNI KAMP TEHNIKE 2019.

Okupljanjem 40 djece iz baranjskih osnovnih i srednjih škola (osim OŠ Bilje), te 10-ak mentora i 3 suradnika (a tu je i troje djece suradnika u radionicama, koji su na kamp već dolazili nekoliko zadnjih godina) započeo je 21.6.2019. sa radom trodnevni 14. Ljetni kamp tehnike u organizaciji Zajednice tehničke kulture Grada Belog Manastira. 
Osim učenika iz škola koje su do sada sudjelovale, svemu su se po prvi put priključile i osnovne škole iz Kneževih Vinograda, Luga, Šećerane i Zmajevca. 
Ljetni kamp tehnike održava se u prostoru Mađarske kuće u belomanastirskoj Ulici Augusta Cesarca 16, gdje se nalazi i hostel Pelmonostor u kojem će se djeca hraniti i spavati. 
Prema rasporedu programa, ustajanje je u 7 sati, dok će se radionice održavati od 8 do 13 sati i popodne od 14 do 19.30 sati. Doručak je u 7.30, ručak u 13 sati, a večera u 19.30 sati. 
Organizator je pripremio deset radionica, od toga su tri iz medijske kulture (digitalna fotografija, tv reportaža, te animirani film), modelarstvo, zrakoplovno modelarstvo, robotika za početnike, robotika za napredne, prometna kultura i po prvi puta recikliranje (s temom kako od otpada izraditi nešto korisno). 
Osim četiri domaćinske udruge iz ZTK Grada Belog Manastira, svoje znanje mladima prenosit će i predstavnici Aerokluba Osijek sa kojima se godinama odlično surađuje, te će na radionici zrakoplovnog modelarstva održati i posebnu radionicu s dronovima. 
Ovaj Ljetni kamp tehnike ”19, malo je i pomlađen novim mentorima kako bi prijelaz generacija u organiziranju i radu lakše protekao. 
Glavni pokrovitelj održavanja je Grad Beli Manastir i ZTK OBŽ, dok radionicu za modelarstvo financijski pokriva Hrvatski savez pedagoga tehničke kulture. Jedan od sponzora je i Školska knjiga Zagreb, kojima se ovom prilikom zahvaljujemo.
Kamp se zatvara u nedjelju (23.6.) kada je u 12 sati planiran ručak, dok će predstavljanje radova i svega naučenog u tri dana biti predstavljeno roditeljima, građanima i ostaloj djeci od 13 sati. Zaključivanje programa projekta i odlazak kućama planiran je iza 14 sati.